Ramón Peña
-
NOVINKA
Plnené kalmáre "Chipirones" v olivovom oleji 138g Ramón Peña
6 až 8 kalmárikov naplnených vlastnými chápadlami v lahodnom olivovom oleji. Okrúhla XL konzerva.
Skladom ˃50 (59 ks)
9,80 €
-
NOVINKA ODPORÚČAME
Plnené kalmáre "Chipirones" v omáčke z vlastného atramentu 138g Ramón Peña
6 až 8 kalmárikov v dokonale plnochutnej čiernej omáčke z ich vlastného atramentu a s koreninami. Okrúhla XL konzerva.
Skladom (48 ks)
9,80 €
-
ODPORÚČAME
Extra mini sardinky v olivovom oleji 115g Ramón Peña
12 až 16 ks mini sardiniek v konzerve
Skladom ˃50 (92 ks)
5,50 €
-
Extra mini sardinky pikantné v olivovom oleji 115g Ramón Peña
Akurátne pikantné. 12 až 16 ks mini sardiniek v konzerve.
Skladom ˃50 (54 ks)
5,80 €
-
ODPORÚČAME
Mušle sv. Jakuba v galícijskej ragú omáčke 110g Ramón Peña
Svätojakubské mušle, známe aj ako Hrebeňovky, sú v Galícii tradičnou pochúťkou
Skladom (47 ks)
9,95 €
-
Jemné plátky Ventresca z brušnej časti žltoplutvého tuniaka v olivovom oleji 110g Ramón Peña
Šťavnaté brušné plátky z tuniaka žltoplutvého
Skladom ˃50 (52 ks)
8,95 €
-
ODPORÚČAME
Jemné plátky Ventresca z brušnej časti bieleho tuniaka v olivovom oleji 115g Ramón Peña
Brušné plátky z bieleho tuniaka Bonito del Norte
Skladom ˃50 (60 ks)
10,95 €
-
Slávky v marináde "Escabeche" 110g Ramón Peña
16 až 20 ks galícijských slávok v lahodnej Escabeche
Skladom ˃50 (60 ks)
7,75 €
-
ODPORÚČAME
Pikantné slávky v oleji s cesnakom a kajenským čili 110g Ramón Peña
16 až 20 slávok v dokonale ochutenom oleji s akurátnou pikantnosťou
Skladom ˃50 (57 ks)
7,95 €
-
ODPORÚČAME
Chobotnica v olivovom oleji 110g Ramón Peña
Lahodné medailóniky z najkvalitnejšej časti chobotnice
Skladom ≤20 ks (12 ks)
19,80 €
-
Biele mušle „Venušky“ al natural (v prírodnom náleve) 110g Ramón Peña
25 až 30 lahodných bielych mušličiek, tzv. Almejas z oblasti Rías Gallegas, v úprave na prírodno.
Skladom ≤20 ks (19 ks)
26,40 €
Spoločnosť Conservas Hijos de Ramón Peña, ktorá vyrába dnes už legendárne konzervy značky Ramón Peña, vznikla v malej galícijskej obci Ribadumia v roku 1920.
Odvtedy zostáva verná remeselnému spracovaniu bohatstva uloveného výlučne v morských ústiach členitého pobrežia Galície, tzv. Rías Gallegas a v priľahlom Kantábrijskom mori na severe Španielska.
Produkty značky Ramón Peña sú výsledkom trpezlivej práce rešpektujúcej pôvodné metódy konzervácie rýb a morských plodov. Medzi zavedené postupy patrí najprísnejšia selekcia vstupnej suroviny, jej ukladanie do plechoviek úhľadným spôsobom či ručné čistenie, krájanie, filetovanie a ďalšie kroky potrebné na dosiahnutie prvotriedneho výsledku. Dôležitý je taktiež prepracovaný systém kontroly kvality počas celého výrobného procesu. Zachovávajú sa tradičné receptúry v podobe rôznych omáčok regionálneho pôvodu (ako napr. omáčka zo sépiového atramentu, alebo dokonale vyladená Escabeche či iné znamenité nálevy). Tieto omáčky a rôzne marinády, s ktorými sa morské plody a ryby konzervujú, sa varia pod dohľadom šéfkuchára podniku v malých množstvách vo vlastnej kuchyni. Výsledkom je produkt pre najnáročnejších konzumentov, ktorý má miesto v tých najlepších tapas baroch v Španielsku a servíruje sa vo viacerých prestížnych reštauráciách po celom svete.
Unikátny morský ekosystém Rías Gallegas patrí medzi vôbec najdôležitejšie rybolovné oblasti na svete a predstavuje dokonalé prírodné podmienky pre dozrievanie morských plodov, ako sú slávky a mušle, ale aj lov sardiniek i rôznych iných druhov rýb a tamojších mäkkýšov, ako sú napr. kalmáre a chobotnice. Táto rozsiahla zásobáreň morského života, ktorá vznikla v dávnych dobách dôsledkom prudkého poklesu pevniny a náhleho zaplavenia hlbokého zvrásneného pobrežia sviežou morskou vodou zasahajúcou svojim ústím až hlboko do vnútrozemia, je dôsledne chránená miestnymi inštitúciami a predstavuje významné lákadlo milovníkov prírodného turizmu.
Filozofia značky, uchovávať tradičné remeslo a to najlepšie z plodov galícijského pobrežia, zostáva od jej vzniku pred vyše 100 rokmi nezmenená a aj preto sa meno Ramón Peña stalo známym nositeľom vysokej gastronomickej kultúry tohto zeleného regiónu Španielska.