11 položiek

Spoločnosť Conservas Hijos de Ramón Peña, ktorá vyrába dnes už legendárne konzervy značky Ramón Peña, vznikla v malej galícijskej obci Ribadumia v roku 1920.

Ramón Peña

Odvtedy zostáva verná remeselnému spracovaniu bohatstva uloveného výlučne v morských ústiach členitého pobrežia Galície, tzv. Rías Gallegas a v priľahlom Kantábrijskom mori na severe Španielska.

Lode Ramón Peña pri love tuniaka Otvorené konzervy Ramón Peña

Produkty značky Ramón Peña sú výsledkom trpezlivej práce rešpektujúcej pôvodné metódy konzervácie rýb a morských plodov. Medzi zavedené postupy patrí najprísnejšia selekcia vstupnej suroviny, jej ukladanie do plechoviek úhľadným spôsobom či ručné čistenie, krájanie, filetovanie a ďalšie kroky potrebné na dosiahnutie prvotriedneho výsledku. Dôležitý je taktiež prepracovaný systém kontroly kvality počas celého výrobného procesu. Zachovávajú sa tradičné receptúry v podobe rôznych omáčok regionálneho pôvodu (ako napr. omáčka zo sépiového atramentu, alebo dokonale vyladená Escabeche či iné znamenité nálevy). Tieto omáčky a rôzne marinády, s ktorými sa morské plody a ryby konzervujú, sa varia pod dohľadom šéfkuchára podniku v malých množstvách vo vlastnej kuchyni. Výsledkom je produkt pre najnáročnejších konzumentov, ktorý má miesto v tých najlepších tapas baroch v Španielsku a servíruje sa vo viacerých prestížnych reštauráciách po celom svete.

Ramón Peña (lov mušlí) Kalmár

Unikátny morský ekosystém Rías Gallegas patrí medzi vôbec najdôležitejšie rybolovné oblasti na svete a predstavuje dokonalé prírodné podmienky pre dozrievanie morských plodov, ako sú slávky a mušle, ale aj lov sardiniek i rôznych iných druhov rýb a tamojších mäkkýšov, ako sú napr. kalmáre a chobotnice. Táto rozsiahla zásobáreň morského života, ktorá vznikla v dávnych dobách dôsledkom prudkého poklesu pevniny a náhleho zaplavenia hlbokého zvrásneného pobrežia sviežou morskou vodou zasahajúcou svojim ústím až hlboko do vnútrozemia, je dôsledne chránená miestnymi inštitúciami a predstavuje významné lákadlo milovníkov prírodného turizmu.

Dorastanie slávok na otvorenom mori (Ramón Peña)
Filozofia značky, uchovávať tradičné remeslo a to najlepšie z plodov galícijského pobrežia, zostáva od jej vzniku pred vyše 100 rokmi nezmenená a aj preto sa meno Ramón Peña stalo známym nositeľom vysokej gastronomickej kultúry tohto zeleného regiónu Španielska.

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Produkt bol vložený do košíku
Pokračovať v nákupe Objednať