Angélica

Angélica

Angélica nesie meno po Angélice Rosa da Silva, zakladateľke tradície výroby olivového oleja na statku Manantiz približne desať kilometrov od mesta Moura v regióne Alentejo, ktorá po náhlej smrti svojho manžela začiatkom 20. storočia výrazne zveľadila rodinný podnik vďaka výnimočnosti oleja z tamojších olív. Na medzičasom prerušenú tradíciu nadviazal vnuk Gonçalo Rosa da Silva až začiatkom nového milénia. Olivový olej Angélica Virgem Extra sa produkuje vo veľmi obmedzenom množstve, pričom väčšina produkcie putuje na objednávku do prémiových reštaurácií po celom svete.

angélica sad

V rokoch 2017 a 2020 získala Zlatú medailu na odbornej súťaži New York International Extra Virgin Olive Oil Competition, ako aj Striebornú medailu na súťažiach London International Olive Oil Competition (2017) a Olive Japan (2016).

Angelica ocenenia

Olej výberovej kategórie získaný z prvého lisovania za studena priamo z olív výlučne mechanickým postupom. Z portugalských odrôd olív Galega, Cordovil a Verdeal. Zaujme zlatožltou farbou, intenzívnou chuťou s výrazným ovocným nádychom. 

Angélica olivový olej   

1 položka

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Produkt bol vložený do košíku
Pokračovať v nákupe Objednať