Filety tuniaka so slanou morskou riasou Sarcocornia v prírodnom náleve (bez pridanej soli) 120g Manná Equilibrium

Filety tuniaka so slanou morskou riasou Sarcocornia v prírodnom náleve (bez pridanej soli) 120g Manná Equilibrium

Hodnotenie produktu: Zatiaľ bez hodnotenia. Buďte prvý!

Vaše hodnotenie:

NOVINKA ODPORÚČAME

Sarcocornia nahrádza soľ a dodáva tuniakovým filetám nezameniteľnú chuť

4,90 € s DPH

Dostupnosť: Skladom

Značka: Manná

Netto hmotnosť: 120g | Pevný podiel: 90g | Sterilizovaná konzerva

Krajina pôvodu: Portugalsko

Zloženie: filety tuniaka zavalitého (Thunnus obesus) (75%), voda, (22,5%), riasa Slanomil (Sarcocornia fruticosa) (2,5%).

Výživové údaje na 100g:

Energia: 377KJ | 89Kcal

Tuky: 2,1g (z toho nasýtene mastné kyseliny 0,7g)

Sacharidy: 0,7g (z toho cukry 0g)

Vláknina: 0g

Bielkoviny: 18g

Soľ: 0,19g

Veterinárny kód závodu: PT C237 1P CE

Dovozca/Distribútor pre SR: olio s.r.o., Nám. J. Murgaša 3, 921 01 Piešťany

---

Pridaním riasy Sarcocornia (slov. Slanomil) z chránenej prírodnej rezervácie Ria Formosa získava ryba príjemnú slanú chuť mora bez akejkoľvej pridanej soli. Sarcocornia je typická stredomorská slanomilná rastlina mimoriadne cenená nielen pre svoju chuť, ale aj viaceré výživové prednosti. Obsahuje množstvo minerálov a vitamínov. Výberom ručne filetovaného tuniaka Manná Equilibrium so slanou riasou získavate konzervovanú rybu zachovávajúcu všetky potrebné živiny, ale s nižším obsahom kalórií, tuku a soli, ktorá sa pri spracovaní do produktu vôbec nepridáva. Slanomil, alebo aj "morská špargľa", ako sa občas táto rastlina označuje, patrí k čeladi tzv. halofytov, ktoré sa vyznačujú silnou adaptabilitou na nehostinné slané prostredie pri morskom pobreží a v deltách vodných tokov ústiacich do mora. Ako pochúťka je známa v mnohých európskych krajinách, napríklad Portugalsko, Španielsko, Francúzsko, Írsko či Veľká Británia. Prirodzená morská aróma a výživové benefity, ktorú jedlám dodáva, ju radia medzi superpotraviny. Zároveň sa používa pri bezsolovej diéte ako zdravá alternatíva tradičnej jedlej soli. Rastlina sa zbiera ručne pri odlive, jej sezóna v Portugalsku vrcholí v júli a auguste a končí sa začiatkom októbra, keď začínajú jej stonky drevenieť. Po vyselektovaní vhodných stoniek a ich dôkladnom umytí je pripravená na priamu konzumáciu alebo ďalšie spracovanie.

Druh nálevu: vo vlastnej šťave

Nový komentár

* (Povinné)

Alternatívne produkty

Prihlásenie